2016. július 28., csütörtök

Gravitációs Palacsinta Torta




A palacsinta és a habzsák túrókrémmel van töltve.
A tortákat fondanttal  borítottam, a gyümölcsöket is fondantból formáztam.
A festést, air brush pisztollyal fújtam készre. A juharszirup karamellből készült. Nagyon szerettem készíteni , imádom az ilyen meghökkentő tortákat.


Megosztom veletek az általam használt túrókrémet.

Túrókrém recept : 

kb.26 cm torta formához :
  •     500g túró
  •     1 citrom reszelt héjja
  •     kb.150g porcukor (ízlés szerint )
  •     1 kávéskanál vanillía kivonat
  •     300 ml tejszín  
  •     3 zselatin lap  

A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, citromhéjat.
A tejszínből elveszünk kicsit, összemelegítjük a kinyomkodott zselatinnal.  Közben felverjük a tejszínt,
hozzáadjuk a zselatint.  A túrót összekeverjük, óvatosan a tejszínhabbal.
TIPP: a piskótát én mindig megkennem lekvárral, így szaftosabb és pikánsabb lesz a sütemény.
          Jelen esetben barack dzsemet használtam.
Még izgalmasabbá tehetjük gyümölcs darabokkal.



     




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése