Gravitációs Palacsinta Torta
A palacsinta és a habzsák túrókrémmel van töltve.
A tortákat fondanttal borítottam, a gyümölcsöket is fondantból formáztam.
A festést, air brush pisztollyal fújtam készre. A juharszirup karamellből készült. Nagyon szerettem készíteni , imádom az ilyen meghökkentő tortákat.
Megosztom veletek az általam használt túrókrémet.
Túrókrém recept :
kb.26 cm torta formához :
- 500g túró
- 1 citrom reszelt héjja
- kb.150g porcukor (ízlés szerint )
- 1 kávéskanál vanillía kivonat
- 300 ml tejszín
- 3 zselatin lap
A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, citromhéjat.
A tejszínből elveszünk kicsit, összemelegítjük a kinyomkodott zselatinnal. Közben felverjük a tejszínt,
hozzáadjuk a zselatint. A túrót összekeverjük, óvatosan a tejszínhabbal.
TIPP: a piskótát én mindig megkennem lekvárral, így szaftosabb és pikánsabb lesz a sütemény.
Jelen esetben barack dzsemet használtam.
Még izgalmasabbá tehetjük gyümölcs darabokkal.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése