2016. augusztus 20., szombat

Csokoládés - Karamell Pite

  
Hozzávalók egy 30x20 cm tepsihez:
Tészta: 300g liszt, 200g vaj, 100g porcukor, 2 ek. kakaópor, 1 tojássárga, csipet só, késhegynyi sütőpor.

A fentieket cipóvá gyúrjuk, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb.30 percre.
A forma méretére nyújtjuk, majd sütőpapírt terítünk rá, és kerámia golyókat tesszünk bele.(bab vagy lencse is jó nehezéknek),180 fokon sütjük kb.15 percig, majd nehezék nélkül készre sütjük.

Karamellkrém: 300g cukor, kb.6 ek. tejszín, 100g vaj, 200g mascarpone, csipet tengeri só
karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a vajat, mikor újra felolvad, megházasítjuk a mascarpone - ' al. 

Csoki ganache :200g étcsoki pl.: belga, 200ml tejszín 

A tejszínt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről és belekeverjük a kicsikre tördelt csokoládét, addig keverjük míg elolvad. Igény szerint 200g málnát adunk hozzá.
A karamellkrémet rákenjük a tésztára és hűtőbe rakjuk kb.1 órára, majd kenjük rá a ganache krémet. L.J.C.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése