2016. augusztus 13., szombat

Banánhabos Kókuszos Torta

A torta különlegessége, hogy teljesen tojás, gluten  és tejmentes, és ha a zselatin helyet agar- agar-t használunk, akkor Vegán Tortává alakul. Finom kellemes, lágy lett,  nálunk hamar elfogyott.



Íme a recept : 

Torta alap: 85g zabkorpa

                  80g gyümölcscukor

                   1 mokkáskanál sütőpor 

                   egy citrom héj lereszelve

                  50g kókusz olaj

                  6 ek .víz

                   2 ek. kukorica keményítő

A kukorica lisztet  összekeverjük a vízzel,  majd mindent egybe keverünk.

Én beleszórtam egy kis marék vörös áfonyát is, de elhagyható.15- 16 cm formába megsütjük

180 fokon kb.10 perc alatt.



Krém hozzávalói : 3 nagyobb banán pépesítve, kis citromlével meglocsolva

                              150 g kókuszhab

                            

                        karamell: 100g gyümölcs cukor 

                                        kókusztej ,

                                       1 ek. kókuszhab

A banános kókuszhabot összekeverjük a kihült karamellel .

10g porzselatint előkészítünk  a csomagoláson  található leírás alapján , és a krémhez adjuk.

A torta alapot a formába tesszük, rásimítjuk a krémet és hűtőbe tesszük pár órára.




         
                  



Kókuszhabból készült csoki fudge- al  és passion gyümölccsel díszítettem.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése